Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

fix two typos #722

Merged
merged 2 commits into from
Jan 3, 2023
Merged
Show file tree
Hide file tree
Changes from all commits
Commits
File filter

Filter by extension

Filter by extension

Conversations
Failed to load comments.
Loading
Jump to
Jump to file
Failed to load files.
Loading
Diff view
Diff view
2 changes: 1 addition & 1 deletion compendium/modules/w11-context-exercise.tex
Original file line number Diff line number Diff line change
Expand Up @@ -493,7 +493,7 @@

\Task \what~ I Scala finns möjligheter till avancerad funktionsprogrammering med s.k. \textbf{typklasser} (ä.k. \emph{ad hoc polymorfism}). En typklass definierar generella beteenden som fungerar för godtyckliga befintliga typer utan att implementationen av dessa behöver ändras. Vi nosar i denna uppgift på hur kontextuella abstraktioner kan användas för att skapa typklasser i Scala, illustrerat med hjälp av givna ordningarna vid sortering.

Genom att kombinera koncepten givna värden, generiska klasser och kontextparametrar får man möjligheten till ad hoc polymorfism, exemplifierat med typklassen \code{CanCompare} nedan, som vi kan få att fungera för befintliga typer \emph{utan} att de behöver ändras. Speciellt så har vi ju inte möjligheten att lägga till metoder på befintliga typer i standardbiblioteket, efter som det inte är våran egen kod.
Genom att kombinera koncepten givna värden, generiska klasser och kontextparametrar får man möjligheten till ad hoc polymorfism, exemplifierat med typklassen \code{CanCompare} nedan, som vi kan få att fungera för befintliga typer \emph{utan} att de behöver ändras. Speciellt så har vi ju inte möjligheten att lägga till metoder på befintliga typer i standardbiblioteket, eftersom det inte är våran egen kod.


\Subtask
Expand Down
2 changes: 1 addition & 1 deletion slides/body/lect-w03-functions.tex
Original file line number Diff line number Diff line change
Expand Up @@ -500,7 +500,7 @@

\begin{Slide}{Slumptalsfrö: få samma slumptal varje gång}\SlideFontTiny
\begin{itemize}
\item Om man använder slumptal kan det vara svårt att leta buggar, efter som det blir \Alert{olika varje gång} man kör programmet och buggen kanske bara uppstår ibland.
\item Om man använder slumptal kan det vara svårt att leta buggar, eftersom det blir \Alert{olika varje gång} man kör programmet och buggen kanske bara uppstår ibland.

\item Med klassen \code{scala.util.Random} kan man skapa \Emph{pseudo}-slumptalssekvenser.
\pause
Expand Down